СУ “ Христо Ботев“ село Паисиево

История на училището

Средно общообразователно училище Христо Ботев се намира е село Паисиево, община Дулово, област Силистра.

Училището носи името на великия български поет и революционер Христо Ботев. Учебното заведение е с курс на обучение от първи до дванадесети клас. Учебните занятия се провеждат едносменно – само сутрин.

Училището с общинско финансиране.

СОУ Христо Ботев заема своето достойно място. То ревностно пази своите постижения в продължение на десетилетия и напомня на сегашните и идните поколения, че именно тук са се ковали големите постижения на научните знания, спортните успехи и фолклора през изминалия период.

Цяла плеяда учители и ученици са минали през това училище, като всеки един от тях е заемал своето място, давал е своя принос и активно отношение към живота тук. Сред тях има много достойни, записали се в летописа на училището – Емилия Оприкова, Алтимер и Мария Ценкови, Рамадан Еминов, Цветанка Илиева, Величка Кулева, които са оставили трайни спомени и незабравимо минало. Със своето усърдие те са давали пример за подражение.

Днешните преподаватели неотклонно вървят по утъпкания път на предците, обновяват и поддържат училището в образцов вид, давайки много знания, дарявайки с любов своите ученици.